top of page

Brecht Trio

Dansen op de vulkaan

Laat je vervoeren in andere tijden met muziek, verhalen en gedichten uit de eerste helft van de 20´e eeuw! Cabaret, Songspiel, chansons en musicals uit de Golden Age.

Ons verhaal

Het Brecht Trio is opgericht in 2016 en bestaat uit zangeres/diseuse Kikki Géron, accordeonist Leo van Lierop en pianist Tom Löwenthal. Kikki en Leo hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg; Tom Löwenthal heeft zich later bij het ensemble gevoegd en geldt als autoriteit wanneer het gaat om de muziek die wij uitvoeren. 

Ons repertoire bestaat voornamelijk uit cabareteske, geëngageerde en maatschappijkritische muziek van componisten die veelal met Bertolt Brecht samengewerkt hebben, zoals Kurt Weill en Hanns Eisler. Daarnaast voeren we veel amusementsmuziek uit de Duitse jaren '30 uit en maken we af en toe uitstapjes naar Franse chansons en vooroorlogse Broadwayproducties. 

 

Zowel de bezetting van ons trio als de specialisatie van ons repertoire zijn uniek in Nederland. Kenners en liefhebbers hebben in het verleden zeer lovende en enthousiaste reacties op onze concerten gegeven, waarin deze punten vaak werden genoemd!

Eternal Road

Hoe voelt het om nooit ergens volledig aan te komen? Om als mens en artiest nooit echt te kunnen landen?

Een 30 jarige man verlaat halsoverkop zijn thuisland om vervolgens nooit meer terug te willen keren… Welke weg legde hij af en wie kwam hij tegen onderweg? Wat betekent het om ergens opnieuw te starten? Hoeveel moeite kost het om als artiest een netwerk op te bouwen en het vervolgens nog een keer te moeten doen? Wat doet het met een mens om van van arm naar rijk naar arm naar rijk te gaan en tegelijkertijd niet te weten of je geliefden nog in leven zijn?

Kurt Weill, een Joodse componist uit Dessau, wiens professionele leven in twee fasen is op te delen: hij beleefde een glansrijke carrière in Duitsland en was een van de pioniers van de Golden Age of Musical in Amerika. Waar zijn Duitse werk voornamelijk bestond uit maatschappijkritisch repertoire met een echte Europese stijl van componeren, wortelde hij zijn muziek in de klanken van de populaire Amerikaanse muziek en stond aan de vooravond van de geboorte van de Broadway musical.

In deze geënsceneerde Liederabend tonen wij de weg van Weill en zijn muziek die zijn verhaal in oneindigheid zal laten doorklinken.

Eternal Road is een coproductie van VIA ZUID, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en Opera Zuid.

Het Trio

bottom of page