top of page
TRIO_0379_edited_edited.jpg

Over

Kikki Vanhautem, zangeres en actrice, noemt zichzelf liever diseuse: een voordrachtskunstenares. 

UPCOMING

Kikki speelde in november 2022 de hoofdrol in de premiére van 'Eternal Road - der immer ewige Weg von Kurt Weill': een zelf geschreven Liederabend met liederen van Kurt Weill. In een productie van Opera Zuid, Les Theâtres de la Ville de Luxembourg en Via Zuid. Het stuk werd geregisseerd door Annemiek van Elst. In 2021 speelde ze de hoofdrol in 'Die sieben Todsünden': een productie van Music Stages in samenwerking met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ze specialiseert zich met haar Brecht Trio in Duits -en Franstalig cabaret. Ze spelen in binnen -en buitenland, onder andere tijdens de Eislerdagen (Amsterdam 2019) en het Brecht Festival (Deventer 2019). 
Ze maakte deel uit van verschillende vocal groups (Fontys Jazz Choir, GENTL), waarmee ze in binnen -en buitenland prijzen gewonnen heeft.

2016-2018 volgde ze een master in Modern Muziektheater. Daarnaast heeft ze gespeeld in 'The New Prince' (2017) van De Nationale Opera. Haar eindvoorstelling genaamd 'Diseuse' werd beoordeeld met een 9, waardoor Kikki cum laude is afgestudeerd aan de master.

Tijdens bachelor studie 'Klassiek Muziektheater' aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten is ze te zien geweest in 'Die Fledermaus' (2014) van Opera Zuid en 'Een avond met Kurt Weill' (2015) van NJO Muziekzomer. Deze vier jaar sloot ze af met haar eigen voorstelling genaamd 'Eva Braun': over het leven van Eva Braun tijdens de tweede wereldoorlog met muziek van onder andere Kurt Weill en Hanns Eisler. Deze voorstelling ontving een 9 met haar afstuderen en werd genomineerd voor de Entreeprijs.

bottom of page